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Curried cultures globalization, food, and South Asia

Katalog der OTH Amberg-Weiden / Provinzialbibliothek Amberg (1/1)

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Curried cultures : globalization, food, and South Asia

globalization, food, and South Asia

Erscheinungsort: Berkeley
Verlag: University of California Press
Erscheinungsjahr: ©2012
Umfang: 1 Online-Ressource (316 pages)
ISBN: 0520952243 , 9780520952249
Thema: Südasien / Ess- und Trinksitte / Globalisierung
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Reihe:
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Titel: Curried cultures
Untertitel: globalization, food, and South Asia
URL Erlt Interna: Aggregator
Erläuterung: Volltext
Volltext : http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=444598
Von: edited by Krishnendu Ray and Tulasi Srinivas
Erscheinungsort: Berkeley
Verlag: University of California Press
Erscheinungsjahr: ©2012
Umfang: 1 Online-Ressource (316 pages)
Reihe: California studies in food and culture
Band: 34
Fußnote: Includes bibliographical references and index
Fußnote: A different history of the present : the movement of crops, cuisines, and globalization / Akhil Gupta -- Cosmopolitan kitchens : cooking for princely zenanas in late colonial India / Angma D. Jhala -- Nation on a platter : the culture and politics of food and cuisine in colonial Bengal / Jayanta Sengupta -- Udupi hotels : entrepreneurship, reform, and revival / Stig Toft Madsen and Geoffrey Gardella -- Dum pukht : a pseudo-historical cuisine / Holly Shaffer -- "Teaching modern India how to eat" : "authentic" foodways and regimes of exclusion in affluent Mumbai / Susan Dewey -- "Going for an Indian" : South Asian restaurants and the limits of multiculturalism in Britain / Elizabeth Buettner -- Global flows, local bodies : dreams of Pakistani grill in Manhattan / Krishnendu Ray -- From curry mahals to chaat cafés : spatialities of the South Asian culinary landscape / Arijit Sen -- Masala matters : globalization, female food entrepreneurs, and the changing politics of provisioning / Tulasi Srinivas -- Postscript. Globalizing South Asian food cultures : earlier stops to new horizons / R.S. Khare
Fußnote: Although South Asian cookery and gastronomy has transformed contemporary urban foodscape all over the world, social scientists have paid scant attention to this phenomenon
Volltext E-Book OTH Amberg-Weiden / Provinzialbibliothek Amberg: http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=444598
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Andere Ausgabe: Erscheint auch als
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_Bemerkung: Druck-Ausgabe, Hardcover
_Bemerkung: Druck-Ausgabe, Paperback
_Bemerkung: Druck-Ausgabe, Hardcover
_Bemerkung: Druck-Ausgabe, Paperback
_ISBN: 0-520-27011-8
_ISBN: 0-520-27012-6
_ISBN: 978-0-520-27011-4
_ISBN: 978-0-520-27012-1
ISBN: 0520952243
ISBN: 9780520952249
B3Kat-ID: BV043067020
Thema: Südasien ; Ess- und Trinksitte ; Globalisierung
Angaben zum Inhalt/Datenträger: Aufsatzsammlung
Subject: Food Social aspects South Asia Food habits South Asia Cosmopolitanism South Asia Nationalism South Asia Globalization Social aspects
Sprache: Englisch
Land: |||||| |o||||||||
Systematik: LC 17375
RVK-Notation: