Katalog der OTH Amberg-Weiden / Provinzialbibliothek Amberg (1/1)
Curried cultures : globalization, food, and South Asia
globalization, food, and South AsiaErscheinungsort: Berkeley
Verlag: University of California Press
Erscheinungsjahr: ©2012
Umfang: 1 Online-Ressource (316 pages)
ISBN: 0520952243 , 9780520952249
Thema: Südasien / Ess- und Trinksitte / Globalisierung
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Reihe:
402515
BV043067020
785396248
0520952243
Curried cultures (©2012)
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Titel: | Curried cultures |
---|---|
Untertitel: | globalization, food, and South Asia |
URL Erlt Interna: | Aggregator |
Erläuterung: | Volltext |
Volltext : | http://search.ebscohost.com/login.aspx?direct=true&scope=site&db=nlebk&db=nlabk&AN=444598 |
Von: | edited by Krishnendu Ray and Tulasi Srinivas |
Erscheinungsort: | Berkeley |
Verlag: | University of California Press |
Erscheinungsjahr: | ©2012 |
Umfang: |
1 Online-Ressource (316 pages) |
Reihe: | California studies in food and culture |
Band: | 34 |
Fußnote: | Includes bibliographical references and index |
Fußnote: | A different history of the present : the movement of crops, cuisines, and globalization / Akhil Gupta -- Cosmopolitan kitchens : cooking for princely zenanas in late colonial India / Angma D. Jhala -- Nation on a platter : the culture and politics of food and cuisine in colonial Bengal / Jayanta Sengupta -- Udupi hotels : entrepreneurship, reform, and revival / Stig Toft Madsen and Geoffrey Gardella -- Dum pukht : a pseudo-historical cuisine / Holly Shaffer -- "Teaching modern India how to eat" : "authentic" foodways and regimes of exclusion in affluent Mumbai / Susan Dewey -- "Going for an Indian" : South Asian restaurants and the limits of multiculturalism in Britain / Elizabeth Buettner -- Global flows, local bodies : dreams of Pakistani grill in Manhattan / Krishnendu Ray -- From curry mahals to chaat cafés : spatialities of the South Asian culinary landscape / Arijit Sen -- Masala matters : globalization, female food entrepreneurs, and the changing politics of provisioning / Tulasi Srinivas -- Postscript. Globalizing South Asian food cultures : earlier stops to new horizons / R.S. Khare |
Fußnote: | Although South Asian cookery and gastronomy has transformed contemporary urban foodscape all over the world, social scientists have paid scant attention to this phenomenon |
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Andere Ausgabe: | Erscheint auch als |
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Andere Ausgabe: | Erscheint auch als |
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_Bemerkung: | Druck-Ausgabe, Hardcover |
_Bemerkung: | Druck-Ausgabe, Paperback |
_Bemerkung: | Druck-Ausgabe, Hardcover |
_Bemerkung: | Druck-Ausgabe, Paperback |
_ISBN: | 0-520-27011-8 |
_ISBN: | 0-520-27012-6 |
_ISBN: | 978-0-520-27011-4 |
_ISBN: | 978-0-520-27012-1 |
ISBN: | 0520952243 |
ISBN: | 9780520952249 |
B3Kat-ID: | BV043067020 |
Thema: |
Südasien ;
Ess- und Trinksitte ;
Globalisierung |
Angaben zum Inhalt/Datenträger: | Aufsatzsammlung |
Subject: | Food Social aspects South Asia Food habits South Asia Cosmopolitanism South Asia Nationalism South Asia Globalization Social aspects |
Sprache: | Englisch |
Land: | |||||| |o|||||||| |
Systematik: | LC 17375 |
RVK-Notation: |